dilluns, 14 de maig del 2018

III intervenció: el somni ja és real!

El passat diumenge 22 d'abril va tindre lloc la III intervenció al nostre pati actiu.
De nou, famílies, alumnat, mestres i director, colze a colze, des de bon matí, treballant amb el comboi que ens caracteritza per a fer realitat un somni compartit.

En aquesta tercera intervenció vam canviar el material que cobria els tipis, ja que el mal oratge l'havia fet malbé. Vam decidir canviar-lo per tires de colors. Un treball entretingut que ens va permetre intercanviar opinions i, com no, per a fer quatre bones rialles... sempre aprofitem qualsevol moment per a debatre i aportar noves idees! El resultat, com veureu, és fantàstic!

 
Un dels tipis del pati d'Infantil és molt especial perquè ha estat elaborat amb una tela pintada amb les manetes i peuets dels xiquets i xiquetes, que van estar com peix en l'aigua pintant i pintant-se!






 També vam plantar heura en les cabanes. Faena en col·laboració, per suposat!

 


Una de les tasques que més impacte va tindre fou la retirada de la tanca de ferro que separa el pati d'Infantil. Una tanca a què estàvem molt acostumats però que quan vam veure retirada ens va fer preguntar-nos per què no l'havíem retirat abans. Vam canviar la porta de ferro per una de fusta, molt més amable amb el medi, que dóna accés al pati d'Infantil. La tanca de ferro linial que separava el pati d'Infantil del corredor d'entrada ha estat substituïda per... margarides!!



Una faena molt agradable de fer que té un resultat ben bonic... i que s'adiu perfectament en el pati que volem, perquè en un pati actiu i en contacte amb la natura no pot faltar el verd, així que les plantetes han passat a ser les protagonistes en qualsevol racó del pati...


Cal tindre cura del manteniment de tot el que hem fet en anteriors intervencions. En aquesta ocasió, fou el moment d'envernissar les cuinetes.



Els gronxadors als arbres han estat un èxit! Amb teles reciclades, troncs de fusta i corda, vam elaborar uns gronxadors que són una delícia. Els xiquets i xiquetes fan cua per a pujar-hi!




Finalment, una de les tasques més costoses i amb un resultat impressionant... la gimcana! Un pont de fusta amb cordes, un recorregut amb troncs i una agrunsadora per a posar a prova a l'equilibri, fan un circuit d'activitats ideal integrat en el pati.



No podia faltar el dinar de germanor, amb els nostres entrepans i picaeta. La comissió de menjador, com sempre, va treballar perquè res no faltara i tots dinàrem ben a gust. Moment per a comentar les jugades del dia, la feina que s'ha fet i la que queda per fer.




Aquesta III intervenció va comptar amb els tradicionals tallers (pintacares, manualitats, circuits...) amb què els més menuts i no tan menuts van gaudir d'allò més! I, sabeu què més vam tindre! Un mercat!! Els guanys del mercat van anar directament a la vidriola del pati.





Ja per acabar, de nou agraïm la col·laboració dels DJ Boli i Niko, que ens oferiren l'acompanyament musical al llarg de tota la jornada de treball.



Sense cap dubte, amb aquesta III intervenció podem afirmar que el nostre somni ha pres forma. La cosa, però, no acaba ací, perquè continuarem treballant per ampliar el pati actiu i per mantindre tota la feina feta fins ara.

L'endemà, els xiquets i xiquetes van poder gaudir dels nous elements del pati i, una meravella: el Dia del Llibre al pati!!











Tot paga la pena per veure com en gaudeixen els xiquets i xiquetes!! O no??


No us n'aneu sense veure l'ÀLBUM d'aquesta intervenció!

 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada