dimarts, 13 de març del 2018

Participació de Pati Actiu en les Jornades de Formació del CEFIRE


Ahir, dilluns 12 d març, vam participar en les Jornades de Formació organitzades pel CEFIRE amb una xarrada al voltant dels canvis en els patis escolars que va tindre lloc al Ceip Federico García Sanchiz d'Alzira a les 17:30 h. La setmana passada hi van participar també Carme Cols i Pitu Fernández.

Ahir participaren en la xarrada, a més de nosaltres, dos escoles més: una escola de Tavernes, l’escola Attilio Bruschetti de Xàtiva.

L'escola de Tavernes va explicar que acabava d'iniciar el canvi amb modificacions necessàries en l'estructura del centre i en una llavada de cara al pati a  més de noves propostes de joc amb l'objectiu de dinamitzar el pati amb la col·laboració d'empreses.

L’escola Attilio Bruschetti va parlar dels motius del canvi i ens va explicar la visió que tenen com a escola menuda enclavada dins d'un jardí, amb un AMPA xicoteta que compta amb la col·laboració de l'Ajuntament i empreses.

Des del CEIP Martínez Valls vam exposar la visió d'un projecte més establert en el temps, un projecte que ja està més avançat i que persegueix uns objectius d'acostament a la natura i ampliació de l'espai exterior com a espai d'aprenentatge.
Vam explicar com ens havíem presentat als projectes d'innovació, i com havíem sol·licitat i rebut la subvenció dos anys consecutius. Vam aportar alguns aspectes sobre la normativa i sobre l'organització en comissions: com ens organitzem un nombre tan gran de persones, com fem comunitat educativa, quina formació hem rebut i com posar en marxa una jornada d'intervenció (permisos, organització, ajuntament, direcció, famílies, xiquets i xiquetes...). 
L'objectiu de la nostra intervenció va ser donar una visió realista de l'esforç i organització per a dur a terme una intervenció, cosa que ens van agrair perquè és el que més costa de dur endavant. 

Tots sabem per què canviem, quins canvis volem, però com es materialitzen, que cal tenir en compte? 

La nostra xarrada va tancar les jornades dedicades als patis amb una visió real del que és un pati en canvi i en moviment.

Agraïm al CEFIRE l'organització d'aquestes jornades que ens permeten intercanviar informació i consells, cosa que ens permet avançar molt més i anar creant una cooperació entre totes les escoles que creiem fermament en els patis actius.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada